Behov for service på varmepumpen? Slik gjør vi det!

Regelmessig service på varmepumpen gir mange fordeler

Regelmessig service på varmepumpen gir mange fordeler

Varmepumper er en god investering. For å få valuta for pengene gjelder det å holde maskineriet vedlike. Med regelmessig service sikrer du en varmepumpe som fungerer godt, år etter år.

Din varmepumpe har behov for vedlikehold på en regelmessig basis. Dette betyr at du må tørke støv og rense filtre med jevne mellomrom. Varmepumpen bør også støvsuges ved behov. Jo flinkere du er til å gjennomføre regelmessig vedlikehold, desto bedre vil varmepumpen din fungere.

Det er verdt å merke seg at det også er svært viktig å bestille service på varmepumpen hvert andre til tredje år. Vi utfører arbeid på din varmepumpe du ikke kan gjøre selv.

DERFOR ER SERVICE VIKTIG

For å sikre lang varighet, problemfri drift og retten til en evt. reklamasjon er det viktig å følge opp nødvendig vedlikehold, og ha regelmessig service fra F-gass sertifisert forhandler. Service av varmepumpen vil ikke bare forlenge levetiden på maskinens bevegelige deler, men fører også til mindre slitasje og lyd. I tillegg vil varmepumpen få bedre virkningsgrad og avgitt effekt etter en service, noe som igjen medfører lavere strømforbruk.

Ikke nok med det – regelmessig service vil også være med på å hindre uønsket lukt fra innedelen etter langvarig bruk. All service på varmepumper skal utføres av autoriserte forhandlere.

SLIK UTFØRES SERVICE

SLIK UTFØRES SERVICE

VARMEPUMPENS INNEDEL

Når du får besøk av en autorisert forhandler som skal utføre service på din varmepumpe vil prosessen gå raskt og effektivt for seg. Du lurer kanskje på hva som skal skje trinn for trinn? Det er flere ting som gjøres, blant annet dette:

  • Dekselet til innedelen demonteres
  • Registeret og viftehjulet rengjøres
  • Viftehjulets endelager får pålagt nytt fett
  • Drenering rengjøres og kontrolleres
  • Viftemotoren og luftspjeldene kontrolleres
  • Nye batterier i fjernkontrollen om det er behov for det, men disse skifter du også enkelt selv

Varmepumpens varmedrift måles ved maksdrift. Da vil teknikeren måle blant annet strømforbruket, og at alle temperaturmålinger er innenfor standarden. Dette for å sikre optimal drift når kulda kommer!

VARMEPUMPENS UTEDEL

Etter at innedelen har blitt kontrollert nøye vil det være tid for en sjekk av varmepumpens utedel. Når service på varmepumpens utedel utføres går man gjennom mange gjøremål og punkter, som blant annet:

• Rengjøring av register og bunnpanne

• Lekkasjetester av mekaniske tilkoblinger

• Kontroll av ventiler og isolering

• Kontroll av viftemotor og vifteblad

• Kontroll av varmestav i bunnpannen

Når utedelen er kontrollert skal også maskinens kjøledrift måles. Her settes viftehastigheten på maks, og termostaten settes til 16 grader, før man utfører en rekke målinger.

PÅ TIDE MED SERVICE PÅ VARMEPUMPEN?

Har det gått noen år siden sist din varmepumpe fikk service? Ta kontakt nå og avtale en passende tid for din neste serviceavtale. Service utføer vi i sommerhalvåret så man får en grundig sjekk og gjennomgang av varmepumpen før høsten setter inn. Sørg for at varmepumpen yter maksimalt, og holder seg så lenge som mulig – bestill service i dag!